Wie heeft een lekker recept voor natuurlijke appeltaart?

Op 31 augustus gaan we appels plukken in Zenderpark, IJsselstein. Daar willen we appeltaarten van gaan bakken die we aanbieden op de Proeverij op 15 september in mij | museumijsselstein.

We hebben al allerlei recepten voor appeltaarten, maar willen natuurlijk 🙂 zo natuurlijk mogelijke taarten bakken…

Vandaar onze vraag: heb jij een lekker recept voor een natuurlijke appeltaart, wil je dat dan met ons delen?

====

Via Facebook heeft Dyana een recept voor een lekkere natuurlijke appeltaart doorgegeven, waarvoor dank!

Let op: bij uitproberen van de lekkere natuurlijk appeltaart bleek de aangegeven temperatuur voor de oven veel te hoog; 170 graden is hoog zat en dan een uur in de oven. Oerzoet is voor de vulling niet nodig, die is al zoet genoeg. 

En hier nog een lekker vruchtentaart recept via Antoinette:
Een taartje met appel, mango en banaan. Maar je kunt natuurlijk ook ander fruit nemen, net wat je in huis hebt.

Voor de bodem
150 gram amandelmeel
100 gram geraspte kokos
1 tl bakpoeder
60 gram gesmolten kokosolie
1 ei
t tl kaneel

Voor de vulling:
3 appels
1 banaan
1 mango
10 aardbeien of bramen
2 tl kaneelpoeder
1 el suikervrije biologische jam
hand vol walnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de kokosolie in een pan. Doe het amandelmeel en de geraspte kokos in een kom met het bakpoeder, kaneelpoeder en het ei. Meng dit en giet de gesmolten olie er bij. Nogmaals door elkaar mengen.Het deeg blijft een beetje korrelig. Vorm een bal. Lukt dat niet, voeg dan wat water toe (1 of 2 eetlepels). Vet een taartvorm in en druk de deegbal plat in de vorm. Gewoon met je knokkels en vuisten dat in de vorm duwen., zorg dat er een opstaand randje aan de zijkant ontstaat. Zet de taartvorm in het midden van de oven en bak in 20 tot 30 minuten af tot het mooi goudbruin is geworden.
Snij nu de appels en banaan in blokjes, doe in een kom en bestrooi royaal met kaneelpoeder. Snijd de aardbeien of bramen en mango in plakjes en voeg bij de appel/banaan.
Roer een el jam door het fruit. Doe de walnoten erbij. Haal de taartbodem uit de oven en verdeel het fruit over de bodem.Zet het geheel weer in de oven en bak af in 30 minuten. Even laten afkoelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s