GGD-directeur: ‘Suiker is de gevaarlijkste drug van deze tijd’

16-09-13   12:10 uur  – Bron: Het Parool

Suiker is een gevaarlijke drug waarvan het gebruik moet worden ontmoedigd via een suikertaks. Dat schrijft directeur Paul van der Velpen van de GGD Amsterdam in zijn column in het blad Binnenlands Bestuur.

Anders dan bij het eten van vetten en eiwitten het geval is, stimuleert het eten van suiker het eten van nog meer suiker. ‘Geef iemand eieren en hij stopt op een gegeven moment,’ schrijft Van der Velpen, ‘geef hem koekjes en hij eet door, ook al doet zijn maag pijn.’

Suiker is volgens de GGD-directeur ‘de gevaarlijkste drug van deze tijd’, niet minder gevaarlijk dan alcohol of tabak. Van der Velpen ziet het eten van zoet voedsel dan ook als een vorm van verslaving. Stoppen met het eten van veel suiker is net zo moeilijk als stoppen met roken.

De voedingsindustrie maakt handig gebruik van de verslavende werking van suiker door producten zoeter te maken dan nodig is. Van der Velpen roept de overheid daarom op in te grijpen. Consumenten moeten op de risico’s worden gewezen.

2 gedachtes over “GGD-directeur: ‘Suiker is de gevaarlijkste drug van deze tijd’

  1. GENIAAL! Eerst staat de overheid toe (door middel van de SuikerUnie) dat ons voedsels alsmaar zoeter wordt en dan moet de burger worden belast voor het eten ervan. Bovendien stimuleert het de industrie om nóg meer zoetstoffen te gaan toepassen (die ook geen verzadigingspunt kennen en bovendien giftig zijn). Deze GGD-arts zou speelt dit alles mooi in de kaart.
    http://www.healingsoundmovement.com/news/125/nieuwe-boek-aspartaam-de-zoete-wraak-15-september-2013-via-ons-verkrijgbaar.html

  2. Leny Gubbi

    Ja helemaal mee eens Carola, de voedselindustrie voegt teveel zout en teveel suiker toe om het ons lekker te maken! zo raken we er aan gewend. De consumentenbond heeft pas weer een heel onderzoek gepubliceerd naar zout in voedsel. De voedselindustrie doet er nu wel wat aan maar nog niet genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s