Rozen om op te eten

Rozen om op te eten  van Arnoldine Vereldt-Christians is een kleurrijk en prachtig vormgegeven boek met bloemrijke recepten en tips om rozen te kweken. (Tip: als je rozen in een gerecht wilt gebruiken, neem daarvoor dan geen rozen uit de winkel. Daar zitten nogal wat bestrijdingsmiddelen op. Gebruik rozen uit eigen tuin of van een biologische kweker).

Citaat uit het boek:

Door de eeuwen heen werden rozen niet alleen gebruikt om huis en tuin te verfraaien; ze dienden ook als ingrediënt voor bijzondere gerechten en als geneesmiddel. Ook nu nog is de etherische olie een van de belangrijkste oliën in de aromatherapie, maar van die geurige rozenolie kunnen ook bijzondere gerechten worden gemaakt. Er zijn schitterende, geurige rozen zoals de rode Sympathy en Musa Mara en de zalmkleurige Charles Austin, waarmee bijzondere en smakelijke resultaten kunnen worden verkregen. Rozen om op te eten omvat een bijzondere reeks voor-, hoofd- en nagerechten zoals salades met rozenblaadjes of met rozenvinaigrette, lamskoteletjes en tonijn met rozensaus, rozenbavarois-taart met rozenroom. Ook marmelade, rozenazijn, rozensiroop en rozensnoeperijen ontbreken niet. Bovendien zijn tips over het kweken van rozen opgenomen.

IMG_4218

… Klik op een foto om deze te vergroten…

 

In de stad Middelburg hebben ze de ROOS weer ontdekt en maakt het Icoonproject van GroenDichterbij Middelburg een Rozenstad.

Een gedachte over “Rozen om op te eten

  1. Pingback: Int. Vrouwendag – 8 maart 2014 – Stand Eetbaar IJsselstein! | Vrouwen & IJsselstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s