Stokroos – prachtige sierplant met medicinale eigenschappen

Stokroos (Alcea rosea) is een plant die hoog wordt, met ranke stelen met prachtige grote bloemen op de steel. Bloeit in zomer en najaar. Stokroos is tweejarig en zaait zichzelf uit.

De smaak van stokroos is lichtzoetig en de eetbare bloemen kunnen gebruikt worden voor thee, in salades of cocktails. Gebruik met name de bloemblaadjes.

De plant heeft ook nog medicinale eigenschappen.

 

Stokroos kun je ook in de vroege herfst zaaien (net als de natuur doet). Bedek de zaden met een dun laagje aarde. In het 1e jaar vormt zich een rozet, in het 2e jaar bloeit de stokroos.

Weetje: krijgen de bladeren van de stokroos ‘roest’? Zet de planten dan wat verder uit elkaar. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s