Komkommerkruid – waar zou het naar smaken?

Komkommerkruid ofwel Bernagie is al sinds mensenheugenis een kruid dat bekend staat om haar goede werking op lichaam en geest.

Weetjes

  • Komkommerkruid en aardbeien zijn goede buren in de tuin – ze hebben baat bij elkaar.
  • Omdat de bloemetjes een zachte smaak hebben passen ze bij veel gerechten en zijn ze een prachtige garnering.
  • De bloemetjes zijn een leuk formaat en leuke kleur voor in ijsblokjes.
  • De bloemetjes staan ook erg leuk op zelfgemaakte ‘bonbons’.

 

Komkommercocktail

Uit: Bloemen met smaak, Anna Koster. In dit boek staan nog meer leuke ideeën. 

  1. Pureer een komkommer en meng het 1:1 met kant-en-klare ijsthee.
  2. Eventueel kun je de ijsthee zelf maken en zoeten met een alternatief zoals kokosbloemensiroop, honing of palmsuiker.
  3. Garneren met bloemetjes van het komkommerkruid.

 

Een gedachte over “Komkommerkruid – waar zou het naar smaken?

  1. Pingback: Hooghe Camp – impressie van 18 juni 2018 | Stichting Eetbaar IJsselstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s