1e Netwerk avond Ruilen & Delen was inspirerend!

Maandag 30 juni was de 1e netwerk avond met als thema Ruilen & Delen van Eetbaar IJsselstein. Dat Ruilen & Delen slaat op het ruilen van stekjes, maar ook op het uitwisselen van hulp aan elkaar en/of kennis.

Vanavond mochten we weer een leuke groep verwelkomen. Carola Ruijsch had kefir meegenomen om te laten zien en te laten proeven. Een apart smaakje! Hoe ze het zelf maakt, hoe je dat ook kunt doen, waar het goed voor is en war je het mee kunt combineren. Als je wilde kreeg je zelfs wat mee van haar om je eigen ‘teelt’ me te beginnen. Dat liet Mary Wijnhoven zich geen tweede keer zeggen – zij nam de uitdaging direct aan om er thuis mee aan de slag te gaan. Voor wie meer wil lezen over kefir, zie de website www.kefir.nl.

Mary Wijnhoven, Ria Mocking en Ina vertelden over de kruidentuin aan de Ommedracht. Het kleine gedeelte dat er al was, wordt uitgebreid en er worden nog veel meer kruiden in gezet. Ria vertelde dat de mensen uit de buurt er door hen bij betrokken worden door ze uit te nodigen om kruiden te plukken, en dan gelijk wat onkruid weg te halen. En er wordt spontaan hulp aangeboden door thee te brengen, of groen containers ter beschikking te stellen. Leuk dat er weer een eetbaar stukje IJsselstein bij gekomen is!

Diverse aanwezigen hadden interessante tuin- en groenboeken meegenomen om in te zien. Zoals recepten voor kruidenthee en ideeën voor groene gevels. Ook waren er een aantal stekjes te ruilen en hadden sommigen zaden meegenomen die ze zelf niet nodig hadden. Ria had eetbare bloemen meegenomen, zoals de bloemen van Groot Kaasjeskruid. Deze blijken een verrassend zachte smaak te hebben en kunnen een salade kleur geven.

Er werd heel wat uitgewisseld door de elf aanwezigen: Karin Schaap, Carola Ruijsch van Dugteren, Ria Mocking, Mary Wijnhoven, Ina, Ben Schuurman, Gerrie Evers, Josefina de Boer, Sent de Boer, Quina Paz Fonseca en Clarie van de Langenberg.

Betreffende nieuwe projecten van Eetbaar IJsselsteinvraagt Clarie wie er mee wil doen aan:

  • Naambordjes plan bedenken voor de Historische Kruidentuin
  • De Beursvloer op 2 oktober
  • Vrouwtje Sprokkelhorst op 12 december (met voorbereidende avonden)

De volgende Netwerkavond is maandag 28 juli, van 20.00 – 22.00 uur in Kinderkwartier IJsselstein, Televisiebaan 106a (naast de Jenaplan school).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s