Winnares appeltaart bakken blij met schilderij “Appels”

Toen IJsselsteinse kunstenares Anja Schouten hoorde dat meer dan 10 vrijwilligers bereid waren om appeltaarten te bakken voor de Proeverij van Eetbaar IJsselstein, stelde zij spontaan haar schilderij “Appels” ter beschikking als prijs voor de bakkers/baksters.  Ze vond dat wel toepasselijk. Het schilderij van Anja was afgelopen jaar nog onderdeel van haar tentoonstelling in Bibliotheek Lek & IJssel. De Proeverij is op 14 september in Museum IJsselstein gehouden, en aan appeltaart hadden we geen gebrek!

Eetbaar IJsselstein vond het uiteraard heel leuk om deze prijs te kunnen bieden aan één van de bakkers/baksters, die zich met het bakken van appeltaart belangeloos hadden ingezet voor de Proeverij en heeft samen met de kunstenares de prijs onder hen verloot.

De winnares van het schilderij is geworden:

Kirsten Cirkel, leerlinge van klas 4B van het Wellant College in Montfoort:

Kirsten met het gewonnen schilderij “Appels” van IJsselsteinse kunstenares Anja Schouten

Het Wellant College in Montfoort heeft een samenwerkingsverband met Eetbaar IJsselstein, waardoor leerlingen van hun docent een opdracht kunnen krijgen om iets te doen voor de stichting. In dit geval kreeg Kristen tijdens haar “prestatie tijd” de opdracht om op bestelling taarten te bakken. Eetbaar IJsselstein wilde graag appeltaarten, gebakken met eerder door vrijwilligers in IJsselstein geplukte appels. Kirsten heeft met deze IJsselsteinse appels een taart gebakken voor de Proeverij.

Kirsten was zeer verrast en blij dat ze het schilderij gewonnen had met haar appeltaart. Het heeft nu een mooie plek in haar stamlokaal in het Wellant College. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s