Stekjesruilmarkt annex Kinderdoe-natuurmiddag – 30 mei 2015

Op zaterdag 30 mei 2015 organiseert GroenLinks afd. IJsselstein voor de vijfde keer een tuinstekjesmarkt annex kinderdoe-middag met natuuractiviteiten van 13.30 – 16.30 uur. Locatie: Achtersloot 102 in IJsselstein. De toegang is gratis. Het is handig om op de fiets of lopend te komen aangezien het aantal parkeerplekken beperkt is.

Op deze markt kan iedere tuinliefhebber zijn eigen stekjes meenemen en ruilen voor andere plantjes.

Tevens is er een kinderdoe-middag met natuuractiviteiten. Er komt een natuurgids, die met de kinderen slootdiertjes gaat schepnetten en bekijken in de sloten rondom Achtersloot 102. Er is een kabouterspeurtocht met opdrachte voor de kleintjes in de grote tuin. De kinderen kunnen wolspinnen, een vogelhuisje of een bijenhotel maken. Een imker van de bijenvereniging is aanwezig die uitleg geeft over bijen (houden). Er wordt een presentatie gegeven over tuinvogels door iemand van de vogelbescherming.

Verder kunnen de kinderen een bloemstukje of een bloemenkroon maken. Er zullen ook een aantal aaibare dieren aanwezig zijn. “Eetbaar IJsselstein” is aanwezig met informatie over de Kruidentuin in het Vestingsplantsoen en twee nieuwe eetbare tuinen die er in 2016 bij zullen komen: de Kitchen Garden in het Stadspark bij de Kasteeltoren en de Eetbare siertuin bij De Hooghe Camp. Er is een vlinderpuzzel, onder de grote notenboom kun je schommelen, een vlinder- of bijentekening maken of mini-bloempotjes schilderen. In de zandbak kunnen de kleintjes natuurschatgraven.

Er is een terras met koffie/thee, limonade en pannenkoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s