Eetbaar IJsselstein bezoekt Moestuin Isselwaerde

Dinsdag 7 juli heeft Eetbaar IJsselstein een eerste bezoek gebracht aan de Moestuin van Isselwaerde, in hartje centrum van IJsselstein. De Moestuin is zo’n 2 jaar geleden gestart op initiatief van Kim en Liesbeth van de welzijnsgroep van Isselwaerde. Zij hebben daarbij samenwerking gezocht met de Fatima school, die naast Isselwaerde gelegen is.

Op vaste middagen tuinieren kinderen van groep 6 van de Fatima school en bewoners van Isselwaerde met hun begeleiding in deze kleine moestuin. Er zijn drie prachtige tuintafels gemaakt waarin voor gekweekt kan worden, en er zijn vier kleine vakken gemaakt in de tuin waar nu van alles groeit. Verderop in de tuin staan ook nog veel fruitboompjes.

Intussen wil het welzijnsteam van Isselwaerde meer. Meer verschillende planten en meer oogst. Op dit moment overheersen de tomatenplanten. En er is wel geoogst uit de tuin, maar dat zou nog wel meer kunnen. Wat te denken bijvoorbeeld van een flink aantal muntplanten, of citroenmelisse, of “ouderwetse” snijbloemen? En wie weet kan de moestuin dan in de toekomst nog wat groter worden.

Zo kwam Kim van Isselwaerde via Lysette Verwegen van Zenderstreeknieuws in contact met Clarie van Eetbaar IJsselstein. Leuk natuurlijk, zo’n verbinding. Om kennis, zaden en planten uit te wisselen bijvoorbeeld.

We starten een samenwerking door één keer in de twee weken bij elkaars tuin op bezoek te gaan, op dinsdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Te beginnen op dinsdag 21 juli; dan gaat Eetbaar IJsselstein naar Isselwaerde om een handje te helpen, en twee weken later andersom. Zo kunnen we elkaar leren kennen en bekijken wat mogelijkheden zijn om dingen gezamenlijk aan te pakken. De tuinen liggen op 7-10 minuten loopafstand van elkaar wat het erg makkelijk maakt.

De tuin van Isselwaerde is niet vrij toegankelijk, maar iedereen die mee wil tuinieren kan meedoen op de dinsdagmiddag. Op dit moment zoekt Isselwaerde vooral mensen die verstand hebben van tuinieren en de moestuin verder op weg willen en kunnen helpen. Wil je mee helpen tuinieren? Leuk! Stuur dan een bericht naar info@eetbaarijsselstein.nl 

Drie prachtige tuinbakken speciaal gemaakt voor Isselwaerde om in voor te kweken.
IMG_7568
In de voorste bak staan tijm en munt. De bedoeling is dat deze planten in de moestuin geplaatst worden.
IMG_7569
Niet in het moestuin deel, maar langs het pad ernaar toe. Prachtig bloeiende lavendel.
IMG_7570
Het eerste vak staat vol met tomaten en broccoli.
IMG_7571
Dit tweede vak kan nog wat nieuwe plantjes gebruiken
IMG_7572
De courgette op de voorgrond doet flink haar best – daar gaan beslist genoeg courgettes vanaf komen om een keer een lekkere soep van te maken.
IMG_7573
De rabarberplanten doen het goed. De stokbonen zijn net ingezaaid.
IMG_7574
De courgette doet het heel goed
IMG_7575
De gele bloemetjes in de tomatenplant zijn goed te zien. Nog even en er is een goede tomatenoogst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s