Gratis biologische zaden | Andijvie | 31 juli 2015

Vanaf 24 juli heeft Eetbaar IJsselstein elke week gratis biologische zaden beschikbaar (zolang de voorraad strekt ) in ruil voor een foto van de oogst. Het gaat steeds om zaden die op dat moment nog gezaaid kunnen worden.

Een zakje zaad is goed voor zeker 10 planten. Je kunt een zakje zaad ophalen op vrijdagmiddag tussen 14.00 – 17.00 uur in de Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen, of je kunt een bericht sturen naar info@eetbaarijsselstein.nl om af te spreken wanneer je het ophaalt. Soms zijn er nog zaden van een vorige week beschikbaar.

Een foto van de oogst, dat kan zijn: een foto van het opgroeiende plantje, de plant in volle glorie of een maaltje dat je gemaakt hebt met oogst van de plant. De foto plaatsen we op de website en onze Facebook Pagina EetbaarIJsselstein

Andijvie

Deze week zijn er zaden van andijvie(Eminence, breedbladig). Deze biologische zaden komem van Sluis Garden.

Andijvie Eminence vormt snel, bijzonder grote en mooi dichtgevulde kroppen, die goed bestand zijn tegen schieten en het geel verkleuren van de bladranden. Geel hart. Eminence is bijzonder winterhard en dus vrijwel het gehele jaar te telen onder glas of in de volle grond. Smakelijk.

Zaaien

Kan van mei -juli in de volle grond gezaaid worden. Onder glas van februari – mei of augustus – oktober. Het zaad 0,5 cm diep zaaien.

Verzorging

Tijdens de opkweek de grond vochtig houden. Uitplanten in goed bemeste grond.

Oogsten

Kan het hele jaar door geoogst worden. Geschikt om in te vriezen.

Gebruik in de keuken

Andijvie kan rauw verwerkt worden in salades of verwerkt worden in een stamppot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s