Bezoek van Isselwaerde aan de Historische Kruidentuin op 4 augustus 2015

Afgelopen dinsdag, 4 augustus, was het eerste bezoek van Isselwaerde aan de Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen in het kader van de uitwisseling. Bewoonsters Corrie en Joke kwamen met Michel Samehtini van Team Welzijn en een vrijwilligster naar de de kruidentuin. Quina en ik waren erbij.

Deze keer hebben we vooral de tuin bezichtigd én natuurlijk geroken, want er staan veel geurige kruiden in de tuin. Joke vertelde dat ze niet veel meer kan ruiken, maar de geuren van bijvoorbeeld rozemarijn, verveine en kerriekruid waren sterk genoeg.

Intussen wisselden we ook informatie uit over diverse planten in de tuin. Ook kunnen we stekjes en zaden uitwisselen, zoals van de diep donkerrode stokroos die nu in de kruidentuin staat of van de statige kardoen (familie van de artisjok).

Er staan (eetbare) bloemen in de tuin die de dames nog herkenden van vroeger, zoals oost-indische kers en goudsbloem. Het was ook leuk om wat frambozen te proeven en al struinende door de tuinen een bos bloemen te plukken voor in de woonkamer van Corrie en Joke. Er bloeit op het moment van alles, en met als basis het op gipskruid lijkende paarse lamsoor werd het een mooi boeket. Ik had het er zo druk mee dat ik helemaal vergat om thee te schenken, dus het thee drinken bewaren we voor een volgende keer in de kruidentuin.

Dinsdag 18 augustus gaan de Eetbaar IJsselsteiners weer naar de moestuin van Isselwaerde.

~ Clarie

Van links naar rechts: Clarie, Joke en Corrie in de Historische Kruidentuin
Van links naar rechts: Clarie, Joke en Corrie in de Historische Kruidentuin. Foto: Michel Samehtini

IMG_7765 IMG_7775 IMG_7771

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s