Excursie zaden en vruchten (IJsselstein) door IVN op zondag 20 september 2015 vanaf 13.30 uur

ivn

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 20 september een herfstexcursie door de binnenstad van IJsselstein.

Tijdens deze excursie zullen we speciale aandacht besteden aan de vruchten en zaden die er in de herfst te vinden zijn. De zaden van bomen, struiken of planten kunnen heel verschillend zijn; ook de ‘verpakking’ ervan is divers, vaak afhankelijk van de wijze van verspreiding. Sommige zaden zijn mooi verpakt in zaaddozen, andere in sappige vruchten, weer andere zaden hebben vleugeltjes, pluizen of weerhaakjes. We gaan kijken wat we in de binnenstad van IJsselstein allemaal kunnen ontdekken. Ook voor kinderen is het een leuke excursie, waarbij van alles verzameld kan worden.

We verzamelen om 13.30 uur in het parkje bij de molen (Walkade/Schuttersgracht).

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.

Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids Cecile Kuipers, tel. 06 – 5764 5520.

IVN is een unieke organisatie die mensen betrekt bij natuur, milieu en landschap. Voor IVN gaat het om kennis, passie en doen.  Oftewel hoofd, hart en handen. Met natuur- en milieueducatie (NME) willen we het belang van een duurzame, groene leefomgeving behartigen. Nu en in de toekomst. Dit doen we met educatie die raakt; die de onlosmakelijke relatie tussen mens en natuur benadrukt. De vrijwilligersorganisatie bestaat uit ruim 170 lokale IVN-afdelingen met zo’n 20.000 leden. De afdeling Nieuwegein-IJsselstein en omstreken is actief in de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein en Houten, en  organiseert excursies, cursussen en jeugdactiviteiten waaraan iedereen kan deelnemen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s