Appelsapdag bij Eetbaar IJsselstein vandaag!

Vandaag hebben we met een besloten groep vrijwilligers van Eetbaar IJsselstein weer appels geplukt om appelsap van te laten persen. Dat kan in Zoelen, in de Betuwe, bij Mobipers

Met 7 vrijwilligers (Welmoed, Willem, Ria, Ina, Wil, Mariska en ik) hebben we in Zenderpark nog boompjes gevonden waar nog heel veel appels aanhingen. In 2 uur tijd hebben we bijna 300 kg appels geplukt. Bij het persen bleef daar 201 liter appelsap van over. (De pulp die overblijft wordt aan koeien gevoerd).

We hadden gekozen voor pakken van 3 liter. Je kunt ook voor 5 liter pakken kiezen en ze bleken ook een nieuw soort pak te hebben. Wij kozen dus voor de 3 liter pakken – een stevige plastic zak met kraantje die in een fraaie kartonnen doos gedaan wordt.

Het sap wordt een paar minuten gepasteuriseerd waardoor het ongeopend 2 jaar goed blijft. Geopend blijft het nog ruim 2 maanden goed.

Welmoed en ik zijn met 2 auto’s naar Zoelen gegaan om de appels weg te brengen. We zijn met 67 pakken warme appelsap teruggekomen in IJsselstein. Even een dagje af laten koelen, en dan kunnen we proeven of de sap even lekker is als vorig jaar.

~ Clarie

Impressie van de dag:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s