Eetbaar IJsselstein stand op Dag van de Duurzaamheid – 10 oktober 2015

De eerste Dag van de Duurzaamheid werd gehouden in de bibliotheek. Als eerste werd er een eik gepland, naast de bibliotheek, als symbool van duurzaamheid. Daarna konden bezoekers hun ei kwijt bij de verschillende duurzaamheids thema’s door hun wens/droom/idee op een geeltje te vermelden. Na verloop van tijd kon iedereen een vijftal stickers plakken bij het idee dat aanspraak. Dit alles zal nog verzameld worden, en hierop worden een aantal onderwerpen gekozen door de politiek om om te zetten in initiatieven.

Stichting Eetbaar IJsselstein was uitgenodigd als mooi voorbeeld van een initiatief van inwoners waarbij plekken met eetbaar groen gerealiseerd worden die tegelijkertijd dienst doen als ontmoetingsplek. Denk daarbij aan het opknappen en onderhoud van de kruidentuin in het Vestingsplantsoen, het aanleggen en onderhoud van de Ommedracht kruidentuin, het organiseren van een jaarlijkse Proeverij in samenwerking met Museum IJsselstein, het organiseren van laagdrempelige activiteiten als Thee in de Tuin, Bloemenpluk, Kruiden workshop en kruidenbosjes maken en het nieuwe initiatief van de groente- en beleeftuin bij De Hooghe Camp.

Impressie van de stand:

Bij de stand kon de versgeperste appelsap geproefd worden en was EIJ in geuren en kleuren te ruiken en zien. Foto: Wilma Nijman
Bij de stand kon de versgeperste appelsap geproefd worden en was EIJ in geuren en kleuren te ruiken en zien. Foto: Wilma Nijman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s