Glyfosaat (grondstof in Roundup) in duits bier

roundup-verboden.jpgEr wordt nog altijd geredetwist over de giftigheid van glyfosaat, een grondstof die onder andere in de onkruidbestrijder Roundup. Sommige onderzoeken geven aan dat het kankerverwekkend is, andere zeggen van niet. En intussen dringt het verder door in ons voedsel en drinken. Zoals in duits bier, want de granen waarvan het bier gemaakt wordt worden uitbundig met Roundup ‘behandeld’.  Helaas mag Roundup nog steeds verkocht worden aan consumenten en wordt het nog veel gebruikt in de landbouw en door gemeentes in het openbare groen.

Zoals Jane Goodall zegt ‘Hoe hebben we ooit kunnen denken dat gif op ons voedsel het voedsel beter maakt?’

“It is commonly believed that Roundup is among the safest pesticides. . . . Despite its reputation, Roundup was by far the most toxic among the herbicides and insecticides tested. This inconsistency between scientific fact and industrial claim may be attributed to huge economic interests, which have been found to falsify health risk assessments and delay health policy decisions.” – R. Mesnage et al., Biomed Research International, Volume 2014 (2014) article ID 179691

Artikel NOS over glyfosaat in duits bier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s