10 weetjes over Engelwortel

  1. engelwortelAlle delen van de plant kunnen gebruikt worden vanwege hun geur.
  2. De jonge stengels kunnen als groenten gebruikt worden.
  3. Engelse gewoonte: gesuikerde groene stengels ter versiering op een cake of toetje leggen
  4. Met rabarber meekoken waardoor de zurige smaak opgeheven wordt en er een lekker bijsmaakje ontstaat
  5. Rauw zijn de stengels ook erg lekker
  6. Bladeren kun je als selderij eten
  7. De zaadjes kun je voor de geur (in bijvoorbeeld geurzakjes) of de smaak gebruiken
  8. Het zaad wordt in de drankindustrie gebruikt om likeur smaak te geven, zoals Chartreuse. Ook de parfumindustrie past het toe.
  9. Engelwortel is stimulerend en goed voor de spijsvertering. Ze voorkomt gasvorming in de darmen en werkt tegen oprispingen en winderigheid.
  10. Als kruidenthee is het een uitstekend krampwerend middel.

 

Lees meer over de Engelwortel

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s