1e Proeverijtje Hooghe Camp superleuk

Van het weer moesten we het niet hebben tijdens het Proeverijtje, want de 1e anderhalf uur miezerde het gestaag en na een poosje hield het op met zachtjes regenen om nog wat harder te gaan. Dat duurde gelukkig maar even en de temperatuur was okay. De partytent die we toch maar opgezet hadden en paraplu’s boden een goed heenkomen voor gasten en hapje.

Er waren heerlijke hapjes vandaag, creatief & lekker. Anja Alsemgeest had havermout koekjes met kruiden gebakken, en knackebrod met rozemarijn en daslookpesto. Quina Paz Fonseca had vlierbessap gemaakt en geitenkaasballetjes met kruide. Carola Ruijsch van Dugteren had zevenblad met geitenkaas in bladerdeegrolletjes gemaakt. Emilie had brownies met lavendel gemaakt. Wilma Nijman had rabarber crumble gemaakt. Sandra Poos Reintjes had pesto met diverse kruiden uit de Historische Kruidentuin gemaakt. Hanneke Apon en Meerten Huisman van KingsDish Brandspuithuisje serveerden gebakken banaan met tomaatsambal en ik had appel-gember-munt sap gemaakt en chocolade met rozenblaadjes (recept: https://eetbaarijsselstein.wordpress.com/2015/02/26/chocola-met-rozenblaadjes-recept/). Ook was er muntthee en citroenmeslisse thee. Kortom, er was genoeg te kiezen.

Een heel aantal bewoners van De Hooghe Camp en buurtbewoners kwam een kijkje nemen in de tuin. Na een tijdje streek er een groep neer op het terras om mee te doen met proeven. Het was een gemeleerd gezelschap en erg gezellig. Fijn dat er intussen zitjes op het terras staan. Deze hadden we aangevuld met 2 picknicksets.
Bewoonsters waren heel positief over het Proeverijtje en ook over de tuin. Een bewoonster vertelde dat ze het hele proces van aanleg van de tuin op de foto heeft gezet, dat ze het erg leuk vond om te volgen. Sommige bewoonsters kwamen even proeven totdat zoon of dochter langskwam. Leuk om te horen dat ze blij zijn met de komst van de tuin en de gezelligheid die het brengt en een plek om buiten te zitten; bewoners hebben geen eigen terras of balkon. Er werd ook voorzichtig gevraagd of ze ook op het terras konden zitten als wij er niet waren – natuurlijk! Ook kunnen bewoonsters die willen oogsten uit de tuin – een heel aantal kookt nog zelf en gaat vanaf nu gebruik maken van de kruiden en ander eetbaar groen dat er staat.

~ Clarie

DHC 29mei16 - Proeverijtje

Meer en grotere foto’s? Zie onze Facebook pagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s