10 + 1 Palmkool recepten

IMG_9165

jonge palmkool – de plant gaat nog flink de hoogte in

 

In de Groente- en beleeftuin De Hooghe Camp hebben we onder andere palmkool staan. Maar wat kun je daar nu mee maken? Eetbaar IJsselstein ging op zoek naar recepten.

  1. Stamppot palmkool met rookworst 
  2. Pasta met palmkool
  3. Heldere pastinaak palmkool soep
  4. Pasta met palmkool, kikkererwten en peccorini
  5. Pasta met palmkool en gebakken spekjes
  6. Palmkool salade met peer en geitenkaas
  7. Palmkool roerbakken
  8.  Salade met palmkool, linzen en tomaatjes
  9.  Palmkool salade met falafel en tahinidressing
  10.  Palmkool met chilipeper, knoflook en olijven

En nog een leuk recept van IJsselsteinse Carola Ruijsch van Dugteren van palmkoolchips:

Je hebt een paar (grote) bladeren nodig. Wassen, nerven eruit halen, in stukjes breken. In kom doen, scheut olie eroverheen (beetje neutrale olijfolie bv). Goed inmasseren. Evt. wat kruiden en zeezout naar smaak. Goed uitspreiden op bakblik en op 160 graden in de oven, 20 minuten of zo. Totdat het knapperig is.

Weetjes over palmkool:

  • palmkool is een vergeten groente in Nederland; in Italie wordt het veel gegeten
  • je kunt het blad oogsten als het ca.25 cm lang is
  • oogst van onder naar boven en laat het hart zitten. Je kunt dan nog lang oogsten
  • palmkool wordt nog lekkerder na vorst en groeit door tot laat in het jaar
  • de nerf is wat taaier, deze kun je beter verwijderen
  • je kunt het gebruiken in plaats van spinazie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s