Appelpluk in IJsselstein – 11 september 2016 van 14-16 uur

IMG_3666Kom je ook appels plukken in het openbaar groen van IJsselstein? Een leuk uitje voor het hele gezin. Neem wel een trapje of een appelvanger mee, want de meeste appels hangen iets te hoog om zo bij te kunnen.

Iedereen kan meedoen, deelname is gratis.

Je kunt de appels zelf houden om appeltaart of appelmoes van te maken, of zo op te eten. Een aantal appelsoorten kun je lang bewaren. Je kunt je appels ook doneren voor de voedselbank of voor het WNF. In samenwerking met Pulse-Reinaerde zorgen wij dat de appels daar terecht komen.

Wij zorgen voor drinken met iets lekkers erbij.

Appelvangers zijn onder andere te koop bij Welkoop. Het maakt de appelpluk leuker als je zorgt voor een appelvanger of trapje, zeker als je samen met kinderen plukt. Zij kunnen er anders niet bij. Met een appelvanger is het makkelijk en leuk om de appels te plukken, en blijft de appelboom heel. 

De precieze locatie maken we op de dag zelf bekend. Meld je aan (dat kan tot 12.00 uur), dan krijg je de nadere gegevens toegestuurd: info@eetbaarijsselstein.nl

Van de appels die Eetbaar IJsselstein plukt laten we biologische appelsap persen. Dat is 100% appelsap, zonder toevoegingen. Deze appelsap verkopen we tijdens de jaarlijkse Proeverij in Museum IJsselstein, op zondag 18 september. Wees er snel bij, want het aantal pakken appelsap is beperkt.

Zenderstreeknieuws: Appelpluk als jaarlijkse traditie

Lees tips om appels te plukken

Lees meer over de unieke fruitbomencollectie in IJsselstein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s