Knoflook-bieslook

In de Hooghe Camp hebben we in maart 2016 een knoflook-bieslook plantje gezet (in de kruidenspiraal) en dat is een echte aanwinst gebleken.

knoflook-bieslook-img_0090
Knoflook-bieslook in bloei

 

In het begin ziet het plantje er niet erg spectaculair uit: het lijkt nog het meeste op een grote pol brede grassprieten. Die brede, lange blaadjes zijn wel heel lekker. Je kunt ze rauw eten en ze smaken dan duidelijk naar knoflook. Lekker om door een salade te snipperen.

Tijdens de bloei wordt het plantje echt mooi: aan lange stengels verschijnen bolletjes die uit heel veel kleine witte bloemetjes bestaan. Die bloemetjes zijn heerlijk: ze smaken naar knoflook, met een puntje zoet (de honing). Al zijn ze maar klein, ze zien er heel leuk uit over een salade of op een toostje kruidenkaas of iets dergelijks.

In september-oktober gaat de plant zaad vormen en kan er zaad geoogst worden, of je laat de plant zichzelf uitzaaien. De zaad vorming begint aan de buitenranden van het bloemhoofd en gaat stap voor stap gedurende weken.

knoflook-bieslook-in-bloei-img_9859
Knoflook-bieslook in de Groente- en beleeftuin bij De Hooghe Camp service-appartementen. Hier staat de plant in bloei – uit de pol brede ‘gras’blaadjes komen hoge stengels met bloemhoofdjes. Een bloemhoofdje bestaat uit heel veel kleine bloemetjes die eetbaar (en lekker!) zijn. Ze smaken naar knoflook met een zoet puntje. Het blad smaakt ook naar knoflook. Deze plant is een aanwinst voor elke Eetbare Siertuin. Kan ook in een pot gekweekt worden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s