Herfst in de Hooghe Camp tuin

20161116_143804
De olijfkomkommer is uit de plantenbak gehaald. De pergola is hier weer kaal. Volgend jaar komt deze vast uit zichzelf terug, want de plant heeft enorm veel vruchten en daarmee zaden geproduceerd afgelopen jaar. 

Niet zo gek natuurlijk, dat het er op 16 november herfstig uitziet in de tuin. Na de eerste nachtvorst van vorige week hebben een aantal planten het begeven. Met name ‘waterige’planten zoals oost-indische kers, tomaten en olijfkomkommer waren na de vorst papperig geworden. Deze zijn vandaag grotendeels uit de tuin gehaald, waarbij nog wat zaden gewonnen zijn.

 

Toch laten we ook een heel aantal planten zo lang mogelijk staan. In de winter geven deze aan insecten en daarmee aan vogels iets om te schuilen en de winter door te komen. Als het echt koud wordt gaan vogels ook op zoek naar zaden in de tuin. 20161116_134854.jpgNet twee uurtjes een zonnetje vandaag, na veel regenachtig weer. Herfstkleuren in de tuin. 

20161116_134824.jpgAan de rand van het gras, in de sloot, is een baggeraar bezig om het riet eruit te halen. De meeuwen kwamen in grote getale aanvliegen om visjes te vangen. 

Er is nog wat kleur te vinden in de tuin:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s