1ste GEZAMENLIJKE Groen Cafe levert veel positieve reacties op

“Wat een gezellige en leerzame bijeenkomst” schreef Marie Veenbrink in ons gastenboek. Het geeft in een notendop de middag in Xperience weer. Ook wij genieten nog na van een geslaagde middag met een groep leuke mensen.

De goed gevulde stekjes- en groene boekentafel trok direct de aandacht van de meesten die binnen kwamen. Er was voor elk wat wils, bijvoorbeeld lievevrouwbedstro, tomaten, courgette, framboos, vergeetmijnietje, zenegroen en nog veel meer. Voor € 0,50 per stuk werden er veel stekjes meegenomen om balkon, pot of tuin op te sieren. De overgebleven stekjes gaan naar de tuinen van Eetbaar IJsselstein en de Wijktuin.

Onder het nuttigen van een kopje koffie of (kruiden)thee met een rozemarijn bonbon of een zadencracker met daslookpesto waren er vier korte presentaties. Ine Voormolen van Groei&Bloei IJsselstein beet de spits af en liet ons, met mooie beelden de vele tuinen van leden en activiteiten van de vereniging zien. Clarie van de Langenberg van Eetbaar IJsselstein schetste kort hoe de stichting het eetbare groen van IJsselstein in het zonnetje zet en ideeën wil geven om de eigen tuin meer eetbaar te maken, en de opbrengst van de tuin te gebruiken. Na een break om kennis te maken, om bij te praten met elkaar of rond te neuzen bij de fotoboeken, informatie of stekjes, nam imker Rob Kosterman van Bijenvereniging IJsselstein het woord. Hij liet mooi zien hoe de bijen de bloemen en tuinen nodig hebben, en hoe de tuinen en bloemen de bij nodig hebben. Het was bijzonder om in een filmpje het leven van de ijverige bijen voorbij te zien komen met prachtige macro opnames. Anja Alsemgeest van Wijktuin Achterveld/Groenvliet – Groen Trefpunt gaf aan de belangstellenden een kleine rondleiding in de Wijktuin, die een paar minuten lopen van Xperience ligt.

Het Groen Cafe wordt tweemaandelijks op de 2e zondag van de maand gehouden. Het volgende Groen Cafe is op zondag 11 juni van 14-16 uur, in Xperience.

Een impressie van de middag (meer foto’s op onze Facebook pagina Eetbaar IJsselstein):

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s