GEZELLIGE Stekjesmarkt Groen-Links – 20 mei 2017

Ook dit jaar deed Eetbaar IJsselstein mee met de gezellige Stekjesmarkt en kinder-doemiddag die GroenLinks al 8 jaar organiseert. Henk de Haan en Elly toveren dan samen met anderen de Achtersloot 102 om in een heerlijke plek waar de Bijenvereniging, de Wijktuin, Eetbaar IJsselstein en anderen een plek hebben om bezoekers en bezoekertjes kennis te laten maken met allerlei kanten van de natuur. Er is een wolspinster waar kinderen wol mogen spinnen, er is een Kabouterpad voor de kleintjes, en lammetjes om te aaien. Kinderen kunnen onder leiding een bijenhotel of vogelhuisje maken, wat ook volop gedaan werd. Rob Kosterman vertelde dat aan het eind van de middag al het hout voor de huisjes op was. Kinderen konden ook een bloemstukje maken, met de mooiste bloemen. Dat deden ze graag: er zijn 55 stukjes gemaakt deze middag. Een bloemschilderij maken kon ook, waar Marjolein een handje bij hielp. Op het terras kon je een lekkere pannenkoek eten, gebakken door vrijwilligers van de Wereldwinkel.

Er waren veel stekjes te ruilen of kopen voor een klein prijsje. Van GroenLinks, de Wijktuin, Kruidentuin Eiteren en natuurlijk van Eetbaar IJsselstein. Welmoed, Willy, Marijke en Wilma hielpen iedereen die haar/zijn tuin of balkon meer eetbaar wilde maken een handje de leukste stekjes uit te zoeken.

Het was weer een gezellige middag, die begon met een paar kleine regenbuitjes, waarna het gelukkig heerlijk zonnig werd. Wij hebben ervan genoten! ~ Clarie

Prachtige Diashow met foto’s van fotograaf Hans van Kleinwee (meer info over Hans):

(De foto’s zijn hier te bestellen: link)

Deze diashow vereist JavaScript.

Diashow: van Eetbaar IJsselstein:

Deze diashow vereist JavaScript.

Leuke foto’s van AllesvanIJsselstein

Facebook Foto’s 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s