SPONTANE Picknick in de Hooghe Camp tuin – 21 juni 2017

 

Vanmiddag was het weer tuinmiddag in de Hooghe Camp, en het was erg warm maar gezellig. Toen ik arriveerde, was er al een kleine picknick aan de gang, van dochter met moeder uit Marienstein en een bewoner van de Hooghe Camp. Met leuke tafelkleedjes, bakjes met watermeloen en komkommer en drinken was het goed toeven onder het afdakje in de tuin. De dochter vertelde dat zij hier heel regelmatig komt met moeder, en dat ook haar drie zussen om beurten hier met moeder komen. En soms de zussen met elkaar. Ze vonden het leuk om een kleine oogst van tuinbonen en zwolse reuzenpeulen mee te nemen. Een foto ervan werd gelijk naar de zussen geappt. Leuk om te horen dat er van de tuin genoten wordt!

Later kwam er nog een bewoner met kleindochter – meneer wilde wel doperwten meenemen uit de tuin. Hij had duidelijk kennis van zaken over het kweken van groenten.

Weer een tijdje later kwam een bewoonster van de Hooghe Camp, die graag wat bloemen van de IJzerhard wilde voor in een hoge vaas. Dat kan ook natuurlijk. Ze vertelde dat haar broer Bep Murk nu ook in de Hooghe Camp woont (wij hebben hem al een paar keer in de tuin gezien) en dat ze vaak samen door de tuin wandelen om de voortgang van de groenten te inspecteren. Ook zij geniet van de tuin.

Wilma en Agnes kwamen vandaag helpen in de tuin, maar het was eigenlijk te warm om veel te doen. Agnes heeft de klimroos van verdroogde bloemen ontdaan – helaas heeft de roos nu toch een tik gehad van het warme weer, ondanks het water geven. Ik heb weer verlepte goudsbloemen geplukt – ik heb er intussen al heel wat gedroogd voor kruidenthee. Verder alleen wat oogst geplukt en wat boontjes opgebonden. We zijn uiteindelijk wat vroeger verdreven door de warmte 🙂

~ Clarie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s