Groen Café 18 maart 2018

Gisteren was het 1e Groen Café van dit jaar, met een straffe ijskoude wind. Misschien dat we daarom minder bezoekers hadden dan verwacht, wat jammer was want er waren interessante onderwerpen.

Agnes vertelde onderhoudend over haar jarenlange ervaringen met snoeien in een boomgaard, met tips hoe het aan te pakken als je zelf een fruitboom in je tuin een goede start wilt geven. Het is dan van belang om de boom een goede start te geven met het snoeien van hart-tak en/of gestel-takken. Meer informatie volgt op deze website.

Nieuw was het kopje soep met stokbrood – soep met groenten als oerkool en palmkool en kruidenboter met verse kruiden. Groei&Bloei en Eetbaar IJsselstein vertelden over komende activiteiten, en wie wilde kon stekjes of zaden kopen of een boek lenen over snoeien, zaaien en tuinieren.

Rob Kosterman nam het tweede onderwerp van het café voor zijn rekening: de bodem in. Dit had hij letterlijk gedaan door op 4 plekken in IJsselstein met een grondboor aarde naar boven te halen. Op deze manier kon met een instrument dat onder ander de pH waarde van de grond kan meten, gemeten worden of de grond (te) zuur is voor beplanting of niet. Ook was goed zichtbaar hoe makkelijk bewerkbaar grond is of juist niet.

Het volgende Groen Café is gepland op zondag 17 juni.

Foto impressie:

collage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s