Eetbaar IJsselstein doet met Hooghe Camp tuin mee met Open Tuinendag Groei&Bloei – 16 juni 2018 van 11-16 uur

bloemenOok dit jaar doet Eetbaar IJsselstein weer mee met de Open Tuinendag van Groei&Bloei afdeling IJsselstein. Net als vorig jaar met de Hooghe Camp tuin, op het terrein van AxionContinu, langs de Groene Dijk. Routebeschrijving

Dit jaar is dat op zaterdag 16 juni, van 11.00 – 16.00 uur.

De tuin is in 2016 aangelegd door hovenier Hans Lappee van Natuur, Groen & Beleving met behulp van subsidie van het Oranje Fonds en heel veel vrijwilligers, op initiatief van Stichting Eetbaar IJsselstein in samenwerking met AxionContinu. De tuin wordt beheerd en onderhouden door vrijwilligers van Eetbaar IJsselstein.

De tuin ligt op de kop van de parkachtige omgeving van de gebouwen Mariënstein en de Hooghe Camp, tegenover de tennisvelden.

IMG_4099Er is een rond terras met zitjes, omzoomd door een robuuste pergola van boomstammen. De tuinvakken zijn in cirkels om het terras heen gelegd, met steeds een breed pad ertussen. De paden zijn breed genoeg voor rollators, rolstoelen en scootmobielen zodat ook de bewoners van het zorgcentrum van de tuin kunnen genieten.

De tuinvakken zijn verdeeld in bloemenvakken met onder andere eetbare bloemen, groentenvakken, een kruidenvak en fruitstruikenvakken. De beplanting is vrij divers met een nadruk op natuurlijke beplanting en er wordt biologisch getuinierd. De zaden uit de tuin worden door de vrijwilligers gewonnen. De bedoeling is een eetbare siertuin die mooi is om te zien en lekker om uit te eten. Dit jaar proberen we bijvoorbeeld een aantal doordragende aardbeien rassen uit, en staat er aalbes, jostabes, japanse wijnbes, rode en gele framboos, blauwe kruisbes, bosaardbei, honingbes en blauwe bes.

In de tuin staat een groot bijenhotel, gemaakt door kinderen van een BSO in samenwerking met ene imker en vrijwilligers. Ook staat er een mini-bieb met boeken, tijdschriften en spellen.

U bent van harte welkom!

Lees meer op de website van Groei&Bloei over de Tuinenroute

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s