Appel Tip: droog schijfjes appel om te bewaren

IJsselstein heeft de grootste collectie fruitbomen op openbaar gebied in Europa – zo’n 1.000 soorten appel- en perenbomen zijn er te vinden. Daar zijn ook allerlei bijzondere rassen bij, zoals de “Marie Doudou”, een Frans ras.

appelschijfjesEetbaar IJsselstein houdt jaarlijks een openbare Appelpluk en laat daar ook regelmatig appelsap van persen.  Naast appelsap kun je appels ook gebruiken om appeltaart mee te bakken of andere cake of koek, je kunt er heerlijke chutney van maken of de appels gebruiken in gerechten als een salade of een saus.

Of je kunt de appels drogen, aan de lucht of in een droogoven. Gedroogde appelschijfjes zijn een lekkernij om zo uit de hand te eten.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s