Kruidenzout maken voordat de kruiden verdwijnen in de winter

In Trouw verscheen 28 september 2019 een leuk artikel over het zelf maken van kruidenzout als smaakmaker.

Bijvoorbeeld het volgende recept: 

Benodigdheden:

  • 200 gram grof zeezout
  • 10 gram verse groene kruiden zoals bieslook, (citroen)tijm, (franse) dragon, laurier, majoraan, peterselie, rozemarijn en salie.
    (Andere mogelijkheden: maggiplant, selderij, mierikswortel, basilicum, citroenverbena, knoflookbieslook, geraspte citroenschil).

Werkwijze:

  • was de kruiden en dep ze droog met keukenpapier
  • verwijder taaie stelen
  • doe de kruiden in een glazen pot en vul af met het zeezout
  • doe de deksel erop en zet 2 weken weg
  • maal alles fijn in een keukenmachine en doe over in kleine potjes.

Lees het hele artikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s