Franse sferen in de kruidentuin met trekharmonica muziek

Afgelopen zondag 2 augustus waanden we ons tijdens het tuinieren in zonnig Frankrijk door de mooie muziek van Harmonica muzikanten Jacqueline, Els, Ank, Truus en Marijke.

Marijke tuiniert regelmatig mee in de kruidentuin, en voor deze keer had zij het initiatief genomen om mede Harmonica speelsters uit te nodigen om het tuinieren nog gezelliger te maken. Wie wilde kon komen luisteren en de tuin bekijken.

Marijke: “op een prachtige zondagmiddag hebben wij dames muzikanten het tuinwerk opgeluisterd met muzikale nootjes. Onze liedjes zijn gewaardeerd en trokken ook andere belangstellenden naar de tuin. Wat deelden we deze zonnige zondagmiddag: we hebben allemaal genoten, de tuiniersters, de muzikanten en nieuwsgierige bezoekers. Voor iedereen een warme, zonnige en gezellige sfeer op deze prachtige zomerse dag.”

“De samenstelling van de groep is heel divers, sommigen spelen al tientallen jaren op een harmonica, soms met tussenpozen. Ikzelf pas vier jaar. Allen zijn we zeer bevlogen en maken een bewuste keuze voor meerstemmig samenspel, dit maakt deze muziek toegankelijk en sfeervol om naar te luisteren. Harmonica wordt wereldwijd gespeeld en uitgevoerd in traditionele muziek en veelsoortige harmonica’s aangepast aan sfeer van land of muziekcultuur. In Nederland een betrekkelijk onbekend instrument, en door een beperkte groep bespeeld. Wij waren deze zondag een gelegenheids groepje, samengesteld uit niet vakantie gangers en wel zondagmiddag liefhebbers.”

collage 2aug20

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s