Franse dragon, een van de fijne franse kruiden

Franse dragon

Artemisia dracunculus ‘Sativa’

Franse dragon in de Hooghe Camp tuin, augustus 2020

 

Franse dragon is een aromatisch kruid, in tegenstelling tot de russische dragon, die wel makkelijker te kweken is. Het is een vast plant, maar wel wat vorstgevoelig. Na 3-4 jaar de plant verplaatsen.

De plant houdt van voedselrijke grond. Een zonnige plek is wenselijk. Franse dragon houdt niet van natte voeten. Goede buren in de tuin: lavas en salie.

  • Hoogte: 90-110 cm
  • Oogsttijd: van mei-oktober
  • Vermeerdering: in ons land produceert de plant geen zaad. Vermeerderen door stekken of scheuren kan wel (vanaf 21 maart – juni).

In Frankrijk valt (franse) dragon onder de ‘fine herbs’, samen met kervel, peterselie en bieslook.

Eetbaar:

Het blad is eetbaar en heel aromatisch. Het kan vers toegevoegd worden aan salades, kruidenazijn, kruidenboter en bij het inmaken van augurken. Verder passen de blaadjes goed bij gevogelte, bij vis- en vleesragouts, champignons en in sauzen bij wild en gemarineerd, gebraden vlees. Drogen kan ook, dan verliest het iets aan smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s