RIJK – Kardoen

RIJK staat voor Repertorium IJsselsteinse Kruidentuin. Deze mooie titel is bedacht door Meerten Huisman van Indonesisch restaurant KingsDish Brandspuithuisje dat hij samen met zijn partner Hanneke Apon runt.

Bekijk alle fotoverhalen in het album van RIJK

Kardoen

In de Historische Kruidentuin staat elk jaar Kardoen, en deze is langzaam bezig meer gebied te veroveren. De Kardoen komt oorspronkelijk uit warmere gebieden zoals Marokko en heeft baat bij droge en warme periodes. Daar hadden we afgelopen jaren geen gebrek aan, dus de Kardoen neemt haar kansen waar.

Meerten en Hanneke wilden ons wel helpen om de Kardoen te verwerken. Het is niet een groente die je alledag klaarmaakt. Na het oogsten in de tuin gingen ze aan de slag met de Kardoen en gaarden ze deze zo’n 45 minuten in water en azijn. Na het vacuum verpakken konden we de Kardoen in porties uitdelen aan vrijwillige tuiniers van Eetbaar IJsselstein die het thuis verder klaargemaakt hebben door de groente te glaceren met boter en wat poedersuiker.

Kortom, een superleuke samenwerking!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s