Sponsors

Wij zijn blij met onze sponsors!

2019

Dankzij het Oranje Fonds met NLdoet budget kan Eetbaar IJsselstein de Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen weer in klaar maken voor het nieuwe tuinseizoen. Onder andere door nieuwe biologische tuinaarde, vernieuwing van de gralux op de paden en klein onderhoud.

===================================================================

2019

Wijkbudget voor het planten van krokus hartjes – 500 bolletjes zijn de grond in gegaan. Biologische krokus bolletjes die verwilderen, dat wil zeggen nog 4-5 jaar verder voortplanten.

Voor de Hooghe Camp tuin hebben wij budget gekregen voor een parasol en een opbergbox.

 

====================================================================

2018 

Met behulp van wijkbudget hebben wij voor de Historische Kruidentuin een pomp met hulpmiddelen aan kunnen schaffen voor bewatering van de tuin. Daarvoor hebben wij water gegeven met emmers uit de stadsgracht, hetgeen nogal bewerkelijk was in een lange, droge zomer. Wij zijn superblij met deze pomp en de benodigde haspels, slangen etc.

 

====================================================================

2018

Dankzij het Oranje Fonds met NLdoet budget kan Eetbaar IJsselstein de Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen en de Groente- en Beleeftuin de Hooghe Campweer in klaar maken voor het nieuwe tuinseizoen.

=====================================================================

2017

Dankzij het Oranje Fonds met NLdoet budget kan Eetbaar IJsselstein de Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen en de Groente- en Beleeftuin de Hooghe Campweer in klaar maken voor het nieuwe tuinseizoen. Onder andere door het aanbrengen van biologische tuinaarde en het vernieuwen van de gralux van het terras.

======================================================================

2016 

Met behulp van wijkbudget, beheerd door Pulse, hebben wij een schaduwdak aan kunnen leggen in de Groente- en beleeftuin De Hooghe Camp zodat er alstijd een schaduwplek is in de tuin.

 

======================================================================

2016

Dankzij het Oranje Fonds met NLdoet budget kan Eetbaar IJsselstein de Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen en de Groente- en Beleeftuin de Hooghe Camp weer in klaar maken voor het nieuwe tuinseizoen. Bijvoorbeeld met het plaatsen van verhoogde bakken en een rozenboog.

=======================================================================

2015

Eetbaar IJsselstein wordt gesteund met € 2.450,- voor het aanleggen van een nieuwe groente- en beleeftuin bij De Hooghe Camp.

Mede dankzij het wijkbudget centrum van Stichting Pulse kan Eetbaar IJsselstein dit nieuwe initiatief ontwikkelen. Pulse is de welzijnsonderneming van en voor inwoners van IJsselstein en Lopik. De missie van Pulse is om de kwaliteit van wonen en leven voor inwoners te vergroten: thuis en in de buurt.

=======================================================================

2015

Eetbaar IJsselstein wordt gesteund door het Oranje Fonds met € 2.450,- in het kader van “Groen Verbindt”.

Mede dankzij het Oranje Fonds met Het Groen Verbindt programma kan Eetbaar IJsselstein een nieuw initiatief ontwikkelen: een groente- en beleeftuin bij De Hooghe Camp.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk.  Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

=======================================================================

2015

Dankzij het prijzengeld van de fotowedstrijd van Groen Dichterbij kan Eetbaar IJsselstein zorgdragen voor het onderhoud van de activiteiten.

 

=====================================================================

2015

Dankzij het Oranje Fonds met NLdoet budget kan Eetbaar IJsselstein de Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen weer in klaar maken voor het nieuwe tuinseizoen.

====================================================================

2014

Dankzij het wijkbudget centrum van Stichting Pulse heeft Eetbaar IJsselstein materialen aan kunnen schaffen die ondersteunend zijn voor allerlei activiteiten. Dit betrof vier picknicksets en twee thermoskannen.

===================================================================

2014

Dankzij het Oranje Fonds met NLdoet budget kan Eetbaar IJsselstein de tuin in het Vestingsplantsoen herinrichten en er een Historische Kruidentuin van maken.

======================================================================

logo groen dichterbij

2013

Dankzij het prijzengeld € 1.000,- van van de fotowedstrijd georganiseerd door Groen Dichterbij, heeft Eetbaar IJsselstein een stichting op kunnen richten en was er een startkapitaal voor de stichting.

===================================================================

Als u wilt weten wat de mogelijkheden van sponsoring zijn, neem dan contact op met de voorzitter van Stichting Eetbaar IJsselstein: Clarie van de Langenberg via info@eetbaarijsselstein.nl of 06 – 21 976 882. Om onze doelen te bereiken zoeken we ook steeds naar financieringsmogelijkheden.

Word Donateur van Eetbaar IJsselstein!

Wilt u een financiële bijdrage leveren, stort dan je bijdrage op rekening NL09 RABO 0143 1535 60  tnv Stichting Eetbaar IJsselstein o.v.v. donatie  en vermeld uw email adres. Wij zijn er heel blij mee!

Eetbaar IJsselstein bedankt de gulle gevers van planten voor de gemeenschappelijke Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen:

Alle donateurs die ons ondersteunen en iedereen die haar/zijn tijd & energie besteed voor de activiteiten van Eetbaar IJsselstein!

en dank ook aan:

 • Kimara voor het doen van een donatie voor de tuinen
 • Nelleke Hamelink voor alle opgekweekte stekjes, zoals courgette, augurk en meer 
 • Selma voor de opgekweekte bijzondere boontjes
 • Merian Cruijsen voor capucien bolletjes, kiwi komkommer bolletjes, pioenrozen, nog meer plantjes en zand voor de bestrating van de kruidentuin
 • Agnes Jonker voor franse dragon, frambozen en andere stekjes 
 • Ronald de Jonge voor het doneren van tuingereedschap
 • Angenelle Thijssen en Jamilla Peters voor het doneren van bamboe via de VU Amsterdam
 • Karin Jessurun voor het doneren van tuinspullen
 • Prentjesmaakster Emmy Reichgelt voor het maken van posters
 • Hans Lappee van Natuurgroenenbeleving voor aanleg binnencirkels in vakken kruidentuin en al het andere hand- en spandienst in onze tuinen – speciale dank ook voor de aanleg van onze mooie Groente- en beleeftuin De Hooghe Camp
 • Ivon Vrolijk en Harm Rubingh voor heel veel bijzondere stekjes uit hun permacultuur tuin, zoals Koningstoorts, Ossetong, Longkruid, Aardbei, Rabarber en Kleine pimpernel
 • Tuincentrum Huiting uit Vianen, Pascal van der Grijn, voor het doneren van twee kratten met veel verschillende Kruidenplanten 
 • Jacomine Mink voor onder andere Muntplanten en het brengen van de planten van Tuincentrum Huiting
 • Carola Ruisch van Dugteren voor onder andere Adderwortel en diverse Munt soorten 
 • Els van Barneveld voor onder andere een Olijfboompje
 • Saskia Raue voor onder andere Stinkende gouwe en Longkruid
 • Ria Mocking voor een Kardoen, Lievevrouwebedstro, Tabaksplant, Zonnebloem, Oost-indische kers en meer
 • Marja van Rooijen voor diverse keukenkruiden
 • Elisa de Veen voor Daslook en meer
 • Josien de Veen voor onder andere Rode Zonnehoed
 • Wellant College in Montfoort, leerlingen onder leiding van docent Martijn Kroon, voor het leveren van heel veel stekjes, zoals van Oost-indische kers, Tomaat, Pompoen, Grootbloemige Lavatera en Amarant
 • Quina Paz Fonseca voor onder meer Groot Kaasjeskruid, Rode Tuinmelde en Hosta
 • Maria Stratemeier voor Groot Kaasjeskruid, Rode Tuinmelde, Capucijners en meer
 • NLdoet voor budget voor beplanting
 • Trudi van Zadelhoff voor onder andere Goudsbloem
 • Anja Alsemgeest voor een Lavas
 • Liseth Oosterbroek voor onder andere Damastbloemen
 • Florie van Oss voor Look zonder look, paprika en pepers
 • Mw. van den Hoven voor Daslook en Munt
 • Ria Gerrits van Moestuin de Zwanenburg in Nieuwegein voor heel veel stekjes Oost-indische kers
 • Mary Wijnhoven voor Lievevrouwebedstro, aardbeien en meer 
 • Marina Schouten die steeds nieuwe planten komt brengen, en gedroogde kruiden
 • Welkoop IJsselstein voor het schenken van 3 appelvangers voor de appelpluk 

Eetbaar IJsselstein bedankt voor het ter beschikking stellen van locatie voor bijeenkomsten

Anastasia van der Lugt heeft haar locatie Dantes Vriendjes, Televisiebaan 106a zonder kosten ter beschikking gesteld voor de maandelijkse bijeenkomsten voor vrijwilligers en belangstellenden van Eetbaar IJsselstein. Daar zijn wij uiteraard heel blij mee en we bedanken Anastasia voor dit gulle gebaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s