Voedselteelt

Eetbaar IJsselstein streeft naar het beschikbaar komen van gezond, lokaal voedsel voor iedereen. Bijvoorbeeld door gezamenlijke pluktuinen te realiseren en eigen voedselteelt te stimuleren. Er zijn heel veel creatieve manieren om eigen groente en fruit te verbouwen – Eetbaar IJsselstein wil de kennis daarover delen. In onze cultuur zijn we veel vergeten van de mogelijkheden die de natuur ons biedt. 

De vraagtekens over de huidige voedingsindustrie en landbouw, over duurzaamheid en leefbare woonomgevingen worden in deze tijd steeds groter. Leren om je eigen voedsel te verbouwen geeft je de kans op gezonde voeding. Deze kennis helpt je voor een deel in je eigen voeding te voorzien, maar geeft ook (weer) een diepere band met de natuur – deze band met de natuur geeft je een nieuwe vitaliteit. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s