Inspiratie voor Eetbaar IJsselstein

Inspiratie voor dit initiatief is Pam Warhurst, die in Todmorden (Groot-Britannie) gestart is met haar omgeving ‘eetbaar’te maken. Het idee erachter is om door een organisch proces het bewustzijn te vergroten dat kleine acties grote kracht hebben in het omvormen van je omgeving. Het gaat om positieve acties, waar iedereen aan deel kan nemen. Het gaat om investeren in meer vriendelijkheid naar elkaar en naar de omgeving. De gemeenschappelijke taal die leeftijd, inkomen en cultuur overstijgt is eten. Eten is een taal die verenigt, samenbrengt.

In Todmorden zijn ze op drie gebieden actief:

  • De gemeenschap
    Hoe leven we ons leven van alledag – hoe kun je een nieuwe manier van leven vinden – hoe kun je de ruimte om te heen anders leren zien – hoe kun je op een andere manier leren omgaan met de hulpbronnen die we gebruiken – hoe kunnen we op een andere, vriendelijkere manier met elkaar omgaan
  • Leren
    Wat leren we onze kinderen op school – welke nieuwe dingen delen we met elkaar
  • Zakelijk
    Wat doen we met de euro in onze portomonnee – wat verkiezen we te ondersteunen? Lokale loyaliteit creeren voor lokale producten.

In de volgende video presenteert Pam Warhurst wat er allemaal bereikt is:

Met Eetbaar IJsselstein staan we nog in de kinderschoenen, maar zoals Pam Warhurst zegt, kleine acties kunnen grote kracht hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s