Appelpluk 2014

Op zondag 24 augustus van 14.00 – 16.00 uur wordt er weer een Appelpluk gehouden in de openbare boomgaarden van IJsselstein!

Lees hier hoe het was 

De Appelpluk wordt in het Hogebiezenpark gehouden, ter hoogte van het fietspad dat uitkomt op de Tuinensingel. Van AH uit gezien is het een heel stuk door naar achteren in het park). Daar is een open plek met gras, kleine hoogteverschillen en zo’n 50 appelbomen en een aantal perenbomen. Je kunt er niet dichtbij komen met de auto, dus het is handig om op de fiets te komen of lopend.

 

De appels en peren die je plukt kun je natuurlijk zelf houden. We vinden het leuk als je een paar appels aan Eetbaar IJsselstein schenkt voor het bakken van appeltaarten. Of misschien wil je wel een appeltaart voor ons bakken?

Om de appels of peren te plukken is het aan te raden om een trapje of een appelplukker mee te nemen – de meeste vruchten hangen vrij hoog. Je kunt natuurlijk ook samen doen met een plukker – de ene plukt en de ander verzamelt in een tas/mand. Daarnaast hebben we een paar extra appelplukkers gekregen van Welkoop – als je een losse steel hebt kun je zo’n appelplukker gebruiken (dan graag even melden via info@eetbaarijsselstein.nl dan weten we of we er genoeg hebben).

De James Grieve appels, te vinden in het Hogebiezenpark, zijn van half augustus tot eind september plukbaar. Lees meer. 

Weet je dat..je hier informatie vindt over het plukken van appels en meer

Van een deel van de geplukte appels worden appeltaarten gebakken, die tijdens de Proeverij in Museum IJsselstein op 14 september geproefd kunnen worden.

Wil je meedoen?

  • met appels plukken op zondag 24 augustus? 
  • met appeltaarten bakken voor de Proeverij op 14 september, met behulp van de geplukte appels?

meld je aan via info@eetbaarijsselstein.nl en je krijgt nadere informatie van ons.

Lees ook:

 

2 gedachtes over “Appelpluk 2014

  1. Pingback: Vind jij het ook jammer dat de appels in IJsselstein ongebruikt van de bomen vallen? | Stichting Eetbaar IJsselstein

  2. Pingback: James Grieve appel is rijp – Appelpluk in Hogebiezenpark, zondag 24 augustus van 14.00 – 16.00 | Stichting Eetbaar IJsselstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s