Overige tuinen: Moestuin BOKA

pompoenenWij zoeken moestuin enthousiastelingen!

Op het terrein van crisisopvang BOKA, Hitteschild 6 in IJsselstein, hebben wij een kleine moestuin van 120m2. Alle groente, fruit en kruiden die daaruit komen, geven we aan onze bewoners, zodat ze kosteloos een gezonde maaltijd kunnen bereiden. Maar als tuinvrijwilliger mag je natuurlijk ook je eigen verbouwde groenten gebruiken! Voorheen hebben we bijvoorbeeld pompoen, aardpeer, pepers en slasoorten gekweekt.

Bij het BOKA worden een aantal taken vervuld door betrokken vrijwilligers: onder andere vrijwillige slaapwachten en tuinders. In het vrijwilligersteam hebben we dringend behoefte aan nieuwe tuinders voor het komende seizoen. We zouden op den duur graag interactie/samenwerking zien tussen de cliënten (bijv. de kinderen) die in het BOKA wonen, en onze tuinvrijwilligers.

De moestuin is momenteel in goede staat voor het nieuwe jaar. Er moet nu geschoffeld en daarna ingezaaid worden. Voor nieuwe tuinders is er de mogelijkheid om ingewerkt te worden door de vorige vrijwilligers. Zij kunnen alles uitleggen over de gewassen die er eerder verbouwt zijn of andere hulp bieden. We hebben behoefte aan iemand die 1 tot 10 uur te besteden heeft, iedereen is welkom. Wie komen een paar uur per week de handen uit de mouwen steken in de tuin?

Meld je aan via info@eetbaarijsselstein.nl