Overige tuinen: Moestuin Isselwaerde

Dinsdag 7 juli heeft Eetbaar IJsselstein een eerste bezoek gebracht aan de Moestuin van Isselwaerde, in hartje centrum van IJsselstein. De Moestuin is zo’n 2 jaar geleden gestart op initiatief van Kim en Liesbeth van de welzijnsgroep van Isselwaerde. Zij hebben daarbij samenwerking gezocht met de Fatima school, die naast Isselwaerde gelegen is.

Op vaste middagen tuinieren kinderen van groep 6 van de Fatima school en bewoners van Isselwaerde met hun begeleiding in deze kleine moestuin. Er zijn drie prachtige tuintafels gemaakt waarin voor gekweekt kan worden, en er zijn vier kleine vakken gemaakt in de tuin waar nu van alles groeit. Verderop in de tuin staan ook nog veel fruitboompjes.

Intussen wil het welzijnsteam van Isselwaerde meer. Meer verschillende planten en meer oogst. Op dit moment overheersen de tomatenplanten. En er is wel geoogst uit de tuin, maar dat zou nog wel meer kunnen. Wat te denken bijvoorbeeld van een flink aantal muntplanten, of citroenmelisse, of “ouderwetse” snijbloemen? En wie weet kan de moestuin dan in de toekomst nog wat groter worden.

Zo kwam Kim van Isselwaerde via Lysette Verwegen van Zenderstreeknieuws in contact met Clarie van Eetbaar IJsselstein. Leuk natuurlijk, zo’n verbinding. Om kennis, zaden en planten uit te wisselen bijvoorbeeld.

De tuin van Isselwaerde is niet vrij toegankelijk. Met ingang van 2016 wordt de tuin onderhouden door Sandra Poos Reintjes en haar man, die via Eetbaar IJsselstein hoorden dat er behoefte was aan tuinierders. Zij werken samen met de activiteitenbegeleiding van Isselwaerde zodat er een leuke plek is voor bewoners om te bezoeken, en natuurlijk om regelmatig iets te oogsten zoals munt voor het café.

IMG_7574 IMG_7573 IMG_7572 IMG_7571 IMG_7570 IMG_7569 IMG_7568 IMG_7567

==============================================================================

Lees ook persbericht Zenderstreeknieuws Eetbaar en Isselwaerde werken samen in de moestuin 

Lees ook Samen appeltjes plukken uit Zenderstreeknieuws 16 september 2015

Lees ook Isselwaerde bezoekt Historische Kruidentuin op 4 augustus 2015 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s