Vlinderpad Nieuwpoort

Vlinderpad Nieuwpoort is een leuke route voor grote & kleine kinderen in de wijk Nieuwpoort die loopt van woonzorgcentrum Ewoud via Speeltuin Kloosterplantsoen naar de Historische Kruidentuin en weer terug. Het Vlinderpad herken je aan de tegels met een vlinder erop. Wanneer je het Vlinderpad volgt kom je verschillende opdrachten en spelmomenten tegen in het boekje. Verder zijn er open vragen, meerkeuzevragen en leuke doe-opdrachten. Je kunt op elk punt van de route starten

voorkant-boekje-vlinderpad
Vlinderpad boekje

Het Vlinderpad Nieuwpoort is ontwikkeld om de bewoners met elkaar te verbinden en om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met de natuur en vlinders in het bijzonder.

Van het Vlinderpad is voor € 2,50 een rijk geïllustreerd boekje te koop waarbij je de route van het Vlinderpad kunt lopen: MIJ (Museum IJsselstein, Walkade  2-4), UitinIJsselstein (in de Bibliotheek, Overtoom 7), Speeltuin Kloosterplantsoen (Anna van Burenpad 1) en woonzorgcentrum Ewoud (Jan van der Heydenweg 2).

Midden in het boekje vind je een kalender met 24 nectarplanten uit de Top 50. op de achterkant van de kalender staat een vlinderkleurplaat. Je kunt deze kalender en kleurplaat makkelijk uit het boekje halen.

In het Vlinderpad zijn 10 letters ‘verstopt’. Als je deze prijsvraag oplost ontvang je een leuke vlinderprijs.


Het Vlinderpad is ontwikkeld in samenwerking met: Vecht en IJssel/locatie Edouw, Stichting Speeltuin Kloosterplantsoen, Stichting Eetbaar IJsselstein, Stichting Pulse, De Vlinderstichting, Bijenvereniging IJsselstein, cliëntenraad Ewoud, wijkbewoners en vrijwilligers. Het Oranje Fonds heeft het project financieel mogelijk gemaakt.