Rondleidingen tuinen

In zowel de Historische Kruidentuin langs de Walkade als in de Hooghe Camp tuin langs de Groene Dijk worden vanaf 2020 rondleidingen gegeven (op afspraak). Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Een rondleiding kan, in overleg, van een 1/2 tot 1 uur duren, voor 1 tot 6 personen. U krijgt van alles te horen over de beplanting in de tuin.

Historische Kruidentuin

In deze tuin ligt het accent op (vergeten) kruiden. De tuin is ingedeeld naar het idee van de vroegere kloostertuinen, in vier tuinvakken naar de vier seizoenen met elk hun eigen kleuren en beplanting. Naast de kruiden zijn er eetbare bloemen, sierbloemen en fruitstruiken te vinden. Er is een grote diversiteit aan planten, waarvan er veel inheems zijn.

De tuin ligt in het Vestingsplantsoen, tussen de stadsgracht en stadsmuur in, om de hoek van Museum IJsselstein.

HK 18jun19 avond
Historische Kruidentuin in de zomer

De Hooghe Camp tuin 

In de Hooghe Camp tuin zijn eetbare bloemen, sierbloemen, (vergeten) groenten, kruiden en fruitstruiken te vinden. De tuin is in cirkels om een rond terras heen aangelegd. Het terras wordt omzoomd door een stoere pergola van boomstammen. Er zijn zeven verhoogde bakken te vinden, een bijenhotel en een mini-bieb. Op het terras, dat deels in de schaduw en deels in de zon ligt, staan zitjes.

DHC-tuin-klein
De Hooghe Camp tuin in de zomer

 

Informatie & aanmelding

Informatie en aanmelding via info@eetbaarijsselstein.nl of via 06 – 21 976 882 (Clarie van de Langenberg).