Routebeschrijving De Hooghe Camp tuin

Bereikbaarheid

De tuin ligt langs het fietspad de Groenedijk, op de kop van het parkachtige grondgebied van woonzorgcentrum Mariënstein bij de Hooghe Camp II service appartementen (tegenover de tennisbanen).

dhc-dsc08593

Foto: Ivon Vrolijk, 26 oktober 2016Camp II gebouwen, op het grondgebied van  Mariënstein.

Fiets/lopend

De tuin kun je vanaf de fietspad de Groenedijk bereiken via een brug (bij de blauwe klokketoren en kapel) en daarna rechtsaf het voetpad volgen tot de tuin (bij het laatste gebouw). Dit is de makkelijkste route met de fiets.

Je kunt de tuin ook bereiken via de Benschopperweg. Bij de Oase (Benschopperweg 342) naar links het voetpad op (achter de parkeerplaatsen aan de linkerkant). Het voetpad gaat met een bocht naar rechts en nog wat bochten om de gebouwen heen. Je komt dan aan de achterkant van de tuin uit.

Auto

Er zijn drie opties om gratis te parkeren.

  1. Dichtstbijzijnde parkeerplaatsen
    Parkeren bij de blauwe klokkentoren en kapel.Let op: de Groene Dijk is alleen aan de centrum kant open voor auto’s.  (Vanaf de Heemradenlaan, via Duizendblad, die over gaat in de Lage Biezen, bij rotonde rechtsaf de Achtersloot op, en eerste rechtsaf naar de Groene Dijk.) Je rijdt op de Groene Dijk voorbij de brug van de achteringang van AxionContinu/Mariënstein  (links) tot de volgende brug links.

    Vlak voor  het punt dat de Groene Dijk over gaat in het fietspad Groene Dijk, ga je linksaf deze brug over en kom je op het terrein van het woonzorgcentrum. Er is hier een beperkt aantal parkeerplaatsen.

    Volg dan het bord bij het voetpad naar de tuin (het voetpad loopt parallel aan het fietspad Groenedijk) en volg dit voetpad ca. 150 meter tot je bij de tuin bent.

  2. Parkeren bij de Oase, Benschopperweg 342. Hier zijn vrij veel parkeerplaatsen. Dit is echter een stuk verder lopen van parkeerplaats naar tuin. De parkeerplaatsen aan de linkerkant zijn het dichtst bij het gralux voetpad dat naar de tuin leidt. Het voetpad gaat links met wat bochten om de gebouwen heen. Je ziet de tuin pas liggen als je voorbij het laatste gebouw bent. Je komt dan vrij snel aan de achterkant van de tuin uit.
  3. Parkeren op het parkeerterrein bij de voetbalvelden (Heemradenlaan). Dit is het verst lopen van parkeerplaats naar tuin omdat je pas bij de kapel een brug over kunt. Hier zijn veel parkeerplaatsen, die echter in het weekend als er sportwedstrijden zijn vol kunnen zijn. Lopend steek je de Heemradenlaan en sneltrambaan over, je komt dan op de Groene Dijk. Je ziet de tuin dan rechts liggen. Je loopt dan door tot de brug bij de blauwe klokkentoren en kapel, daar kun je rechtsaf om via het voetpad bij de tuin te komen.

Om de plek van de tuin op een plattegrond te bekijken:

DHC woonzorgcomplex aanduidingen

 

Een overzicht van het gebouwencomplex met de locatie van de tuin:

 

routebeschrijving