Routebeschrijving Groente- en beleeftuin De Hooghe Camp

Bereikbaarheid

De tuin ligt langs het fietspad de Groene Dijk, op de kop van het parkachtige grondgebied van woonzorgcentrum Mariënstein bij de Hooghe Camp II service appartementen (tegenover de tennisbanen).

DHC-tuin-klein

Fiets/lopend

De tuin kun je vanaf de fietspad de Groene Dijk bereiken via een brug (bij de blauwe klokketoren en kapel) en daarna rechtsaf het voetpad volgen tot de tuin (bij het laatste gebouw). Dit is de makkelijkste route met de fiets.

Je kunt de tuin ook bereiken via de Benschopperweg. Bij de Oase (Benschopperweg 342) naar links het voetpad op (achter de parkeerplaatsen aan de linkerkant). Het voetpad gaat met een bocht naar rechts en nog wat bochten om de gebouwen heen. Je komt dan aan de achterkant van de tuin uit.

Auto

Er zijn drie opties om gratis te parkeren.

  1. Parkeren bij de Oase, Benschopperweg 342. Hier zijn vrij veel parkeerplaatsen.  De parkeerplaatsen aan de linkerkant zijn het dichtst bij het gralux voetpad dat naar de tuin leidt. Het voetpad gaat links met wat bochten om de gebouwen heen. Je ziet de tuin liggen als je voorbij het laatste gebouw bent, 2-3 minuten lopen. Je komt dan vrij snel aan de achterkant van de tuin uit.
  2. Parkeren bij de blauwe klokkentoren en kapel, bij Groene Dijk 7 de brug over. Let op: de Groene Dijk is alleen aan de centrum kant open voor auto’s.  (Vanaf de Heemradenlaan, via Duizendblad, die over gaat in de Lage Biezen, bij rotonde rechtsaf de Achtersloot op, en eerste rechtsaf naar de Groene Dijk.) Je rijdt op de Groene Dijk voorbij de brug van de achteringang van AxionContinu/Mariënstein  (links) tot de volgende brug links (Groene Dijk 7). Vlak voor  het punt dat de Groene Dijk over gaat in het fietspad Groene Dijk, ga je linksaf deze brug over en kom je op het terrein van het woonzorgcentrum. Er is hier een beperkt aantal parkeerplaatsen. Volg na het parkeren het bord bij het verharde voetpad naar de tuin (het voetpad loopt parallel aan het fietspad Groenedijk) en volg dit voetpad ca. 100 meter tot je bij de tuin bent.
  3. Parkeren op het parkeerterrein bij de voetbalvelden (Heemradenlaan). Dit is het verst lopen van parkeerplaats naar tuin omdat je vanaf de Groene Dijk pas bij de kapel een brug over kunt. Op het parkeerterrein zijn veel parkeerplaatsen, die echter in het weekend als er sportwedstrijden zijn vol kunnen zijn. Lopend steek je de Heemradenlaan en sneltrambaan over, je komt dan op de Groene Dijk. Je ziet de tuin dan rechts liggen. Je loopt dan door tot de brug bij de blauwe klokkentoren en kapel, daar kun je rechtsaf om via het voetpad bij de tuin te komen.

Om de plek van de tuin op een plattegrond te bekijken:

plattegrond met tekst DHC

Een overzicht van het gebouwencomplex met de locatie van de tuin:

routebeschrijving

3D weergave Google maps in 2018:

3D overzicht DHC met tekst