Hulp gezocht

Stichting Eetbaar IJsselstein wordt volledig door vrijwilligers gerund. Wij beheren en onderhouden de Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen en de Groente- en beleeftuin De Hooghe Camp langs de Groenedijk op biologische wijze. Daar organiseren wij ook regelmatig laagdrempelige activiteiten zoals Thee in de Tuin, Stekjesmarkten en Bloemplukmiddagen. We doen ook met enige regelmaat mee met evenementen van anderen, zoals met de Stekjesmarkt van GroenLinks of de Wijktuin Achterveld. Jaarlijks organiseren wij een Appelpluk in de openbare parken en plantsoenen en laten wij appelsap persen van een deel van de geplukte appels. Met Museum IJsselstein organiseren wij jaarlijks een Proeverij waar een tiental standhouders aan meedoet.

Vind je dat Eetbaar IJsselstein goed werk verricht en wil je daar een steentje aan bijdragen en een handje helpen? Dat kan op allerlei manieren.

Doe mee met het onderhouden van de Eetbare Siertuinen

Er is al een groep vrijwilligers die de tuinen bijhouden, maar er is altijd wel iets te doen! De kruidentuin is bijvoorbeeld ruim 300 vierkante meter, verdeeld in 4 vakken waar maar liefst 70 verschillende kruiden staan. Daaromheen is klinkerbestrating, ook deze moet regelmatig aangeveegd en schoongemaakt worden. Iedereen werkt op haar/zijn eigen tempo en het is gezellig om met elkaar in de tuin te werken. Het is fijn als je je eigen tuinmateriaal mee kunt nemen. Er wordt gezamenlijk een kopje thee gedronken. Er zijn vaste dagen en tijden dat er iemand aanwezig is in de tuin, zie de agenda

Helpende hand bij evenementen

Regelmatig doet Eetbaar IJsselstein mee aan evenementen om lokaal, vers en bewust eten onder de aandacht te brengen, IJsselsteiners te inspireren om met elkaar groenten en kruiden te kweken. Voorbeelden zijn de Stekjesmarkt, de Verenigingenmarkt, de Proeverij in Museum IJsselstein en het Wereldfestival.  Een helpende hand bij deze activiteiten is welkom!  Zie de agenda voor de volgende bijeenkomst

Eetbaar IJsselstein zoekt vrienden!

Steun het initiatief Eetbaar IJsselstein met een jaarlijkse financiële bijdrage van 10 euro. (Meer mag natuurlijk ook.)  Deze inkomsten kunnen wij goed gebruiken om de nodige tuinmaterialen en materialen voor het organiseren van activiteiten aan te schaffen.

VRIEND WORDEN? ZO MAKKELIJK IS HET:

  • Maak 10 euro over op:
  • RABO bankrekening NL09RABO0143153560
  • t.n.v. Stichting Eetbaar IJsselstein, IJsselstein
  • o.v.v. vriendenbijdrage Eetbaar IJsselstein
  • en vermeld daarbij je emailadres

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s