Tuinier nieuws

Informatie voor de tuiniers van de Groente- en beleeftuin De Hooghe Camp tuin en de Historische Kruidentuin

De tuinen van Eetbaar IJsselstein worden bijgehouden door vrijwilligers, inwoners van IJsselstein met hart voor eetbaar groen. In de Groente- en beleeftuin De Hooghe Camp zijn (vergeten) groenten, eetbare bloemen, sierbloemen, kruiden en fruitstruiken te vinden. In de Historische Kruidentuin zijn vele (vergeten) kruiden, eetbare bloemen, sierbloemen en fruitstruiken te vinden. Wil je meehelpen met tuinieren? Meld je aan via info@eetbaarijsselstein.nl of 06-21 976 882 (Clarie van de Langenberg)

Woensdag 21 juni – De Hooghe Camp tuin

Vanmiddag was het erg warm in de tuin, waardoor er niet heel veel van tuinieren kwam. We waren met z’n drieeen, Wilma, Agnes en ik.

Agnes heeft twee planten gevonden, die leuk zijn om volgend jaar uit te proberen:

Verder heeft zij Kervel zaden meegenomen voor de tuin, en neemt zij aanstaande vrijdag  tijm mee voor in de Historische Kruidentuin.

Wilma wil graag nog wat nieuwe planten zaaien, maar de grond is te droog op het moment. Als het weer wat meer gaat regenen gaan we nog een aantal groentes erin zetten. Een aantal bonen kunnen er binnenkort uit.

De capucijners, tuinbonen, zwolse reuzenpeulen, bosaardbeitjes, aalbessen en een deel van de rode frambozen kunnen geoogst worden. (Een ander deel zijn herfstframbozen, die komen later in het jaar). Ook diverse kruiden kunnen geoogst worden en de bietjes (in verhoogde bak) schieten heel op. De doperwten zijn bijna op, net als de aardbeien.

Wat betreft onkruid eruit halen: de Magenta Melde kan even blijven staan, totdat er op die plekken iets anders is om te planten of de planten te groot worden.

De Ruccola in de verhoogde bak laten we nog even staan totdat het zaad gerijpt is, dan kunnen we zaden winnen.

In het tuinvak waar de zonnebloemen staan staat een plukje rode koolrabi vrij dicht op elkaar. Als het geregend heeft kunnen deze verpoot worden en elk een groter plekje krijgen.

IMG-20170621-WA0000

Wilma heeft vandaag de eerste passiebloemen gespot in de tuin