Tuinen

Het is heel goed te doen om van een siertuin een eetbare siertuin te maken. Sierbloemen kunnen naast een japanse wijnbes of frambozenstruik staan. Of er kunnen eetbare bloemen in de tuin opgenomen worden, zoals rozen, goudsbloemen, komkommerkruid of oost-indische kers.Een palmkool staat met zijn paarsrode kleur prachtig tussen de bloemen. En wat denk je van de imposante Engelwortel, Bronzen Venkel of Kardoen?

Kruiden zijn ook waardevol als smakelijke toevoeging aan het eten, voor geneeskrachtige en lekkere kruidenthee en voor de biodiversiteit. Er is meer mogelijk met kruiden dan je denkt. Veel bloemetjes van kruiden zijn ook eetbaar, zoals de bloemen van daslook of bieslook.

Google Maps overzicht

Zie het Google Maps overzicht voor eetbare tuinen in IJsselstein (als je klikt op het vierkantje met pijl linksboven krijg je nog extra info te zien).

Vrijwilligers van Eetbaar IJsselstein onderhouden de volgende tuinen:

 • Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen
  Elke vrijdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur kun je mee tuinieren, en soms ook op andere dagen. Vaak zetten we dan op die dag een berichtje op onze Facebook pagina.Halverwege drinken we een kopje kruidenthee. Iedereen kan meedoen, aanmelden is niet nodig.
 • Kruidentuin aan de Ommedracht
  Voortgekomen uit de Historische Kruidentuin en wordt onderhouden door buurtbewoners aan de Ommedracht, onder andere op vrijdagochtend. De kruidentuin ligt in het monument in Eiteren.

Een nieuwe tuin:

 • Wijktuin De Hooghe Camp, een Groente- en Beleeftuin voor jong & oud
  (Opening tuin: 16 april 2016)
  Elke woensdagmiddag van 15.00 – 17.00 kun je mee tuinieren, en soms ook op andere dagen. Vaak zetten we dan op die dag een berichtje op onze Facebook pagina. Halverwege drinken we een kopje kruidenthee. Iedereen kan meedoen, aanmelden is niet nodig.

Eetbaar IJsselstein werkt samen met de Moestuin van Isselwaerde:

 • Moestuin Isselwaerde
  Deze moestuin wordt onderhouden door Sandra en Edward, via Eetbaar IJsselstein. Er is uitwisseling met Eetbaar IJsselstein. Bewoners en begeleiders van Isselwaerde bezoeken de tuinen van Eetbaar IJsselstein.

Bevriende tuinen

Er komen in 2016 nog meer tuinen bij in IJsselstein, zie het overzicht. Eetbaar IJsselstein geeft deze tuinen een helpende hand.

Zin om mee te doen?

One thought on “Tuinen

 1. Pingback: Eetbaar IJsselstein doet mee met Recreatiemarkt 11 april 2015 van 11.00 – 17.00 uur | Stichting Eetbaar IJsselstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s